love each other~

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua..
16 Mei -10 Jun 2011
(Pre-Employment Programme University Of Malaya)


Subhanallah..hebatnya aturan Mu Ya Allah..
Allah temukan alin dengan insan-insan yang penuh istimewa
temukan kita semua..dalam tarbiah NYA yang paling indah...
satu bulan bersama,cukup buat alin rasa kita bagai satu keluarga yang teramat bahagia..
indahnya ukhwah ini..
masih ingat lagi?
kita duduk berkongsi idea..kadang-kadang kita bergurau senda..
dan paling penting..kita membantu sesama kita..Allah indahnya saat itu..

kami ada satu keluarga Tunjung yang sangat bahagia..
Miss Carmen yang sangat cantik..baik hati..dan such a very sweet person inside dan outside..penguat semangat kami..dan pastinya pendegar setia untuk setiap luahan hati kami.. Mr CEO shakeri yang sangat prihatin dan juga sangat rendah diri.. Azie,setiausaha kami yang sangat ceria dan penuh dengan idea..hanya menunggu saat bahagia dalam hidupnya..syukur..=)) Kak liana, yang sentiasa sejuk mata memandang,lembut tutur kata dan penuh dengan inspirasi.. Kami ada Syahmi Kamal, abang long kami yang sangat cantik dan baik hati juga.. Hafizul,yang sentiasa tenang dan kadang kala mampu buat kita ketawa dengan tiba-tiba... Zarif yang comel dan sentiasa buat kita tergelak dengan kata-katanya.. Fadzli, yang penuh dengan kewibawaan dan kesenian..dan sudah semestinya Incik DanDINdun yang menjadi penyeri utama dan sentiasa membuat semua tersenyum dengan telatah dan kebaikan yang ada padanya..Kami ada ramai puteri-puteri yang tak kurang hebatnya juga.. Ridzma, gadis Sabah yang cekal hatinya, menceriakan hari hari kami disini..sunyi hati, bila sehari ridzma hanya diamkan diri.. Najwa, penuh dengan inspirasi, sentiasa menjadi penguat dan penyokong diriku.. Yaya, si cantik manis dari negeri Siti Wan Kembang, penuh dengan kecomelan dan kelembutan.. Nija, yang sentiasa rendah diri, rajin bertanya, dan baik hati.. Moon, gadis yang sentiasa tenang, punyai banyak idea.. Kak Fadilah, silent is golden..dan itulah akak..suka kita tengok pipi akak yang kemerahan.. Aisyah, kecil diri,besar hatinya,punyai senyuman yang sangat menawan.. Pijah, anak ibu yang teramat ibu sayang, lembut tutur kata, ibu dah jatuh cinta dengan pijah..=))..Cahaya Fariza, seindah nama, seindah orangya.. Siti, gadis kecil yang juga berjaya mencuri hati alin, sentiasa cantik dan bergaya, tidak luntur bertanya, alin yakin siti akan berjaya.. Ina, kamu dolphin di hati alin..terima kasih untuk cinta dolphin ini.. Fiza, suka alin dengar suara fiza, kata-kata fiza..nanti datang rumah mak mertua, jangan lupa call alin ya.. Safa, penuh dengan keibuan, kelembutan, gadis Sabah yang punya banyak kelebihan.. Al-fatihah yang alin sayang, hari pertama alin dah sayang sangat-sangat dekat atie..hati kita rasa dekat..jaga diri sayang..apa-apa message alin k.. Anis, yang sangat comel,baik hati, sentiasa buat alin tersenyum dan alin pun dah rindu dekat anis..=((.. Fuzah, awak..kita sama..alin pun suka bersajak..alin suka semuanya kata-kata awak..teruskan berpuisi sayang..=))...kak fadilah..yg kecil orangnya, alin suka dekat dengan akak..dan suka menyakat akak..jangan lupakan alin tau.. Wana, keceriaanku..ketabahanku disini.. suka tengok wana gelak..=)) Ko..ouchhh..i will miss u damn much much..you shining my day.thank you sayang..dan Miss Norlie Razzali..awak..kita sayang awak sangat-sangat..terima kasih untuk setiap saat, tangisan dan ketawa kita bersama, insyaallah semuanya akan jadi sebahagian dari diri alin...diari alin dah penuh dengan nama awak ni..hehe..=))



Terima Kasih ya Allah..untuk persinggahan sementara ini.. 
Tautkan hati, rindu dan sayang kami dengan CINTA kepada Mu..
agar kelak kami kan bertemu kembali dalam Firdaus MU...


salam sayang,
alin zakaria

Category: 6 comments

6 comments:

nollie razali said...

sayang alin..will miss u so so so much..*nak nanges bace ni* T_T

atiey said...

sayang alin jgk..syg semua...*nagis lg*

Anonymous said...

jatuh cinta dengan cik alin bleh? *_*

fadhlipsp said...

noli...chumell!!!

meimei cute said...

So touching, sayang Alin ! (**hugz hugz**)

dryuliana said...

Alin, Thanks for this wonderful written memory. The best think about life is when you have good friends around. That makes my life 'powerful'. I wish you all the best in your future undertakings. May Allah bless you. Do keep in touch okay?

Post a Comment